Termeni si conditii

Va multumim ca ati ales Lucmar. Aceasta pagina va ofera informatii cu privire la inchirierea dumneavoastra, si are scopul de a va ajuta sa va bucurati pe deplin de calatoria dvs.

0.REZERVARI ONLINE
Rezervarile vor fi confirmate doar pentru o grupa auto, nu pentru un anumit tip/model de masina. Este posibil ca unele grupe auto sa nu fie disponibile la biroul de inchiriere LUCMAR.

Modificarea rezervarii
Pretul garantat se refera la detaliile specifice privind biroul de inchiriere/grupa auto si data/ora. Odata confirmata, orice modificari aduse rezervarii dumneavoastra pot afecta pretul si/sau disponibilitatea vehiculului.Pentru a anula sau modifica rezervarea va rugam sa trimiteti un email la inchirieri@lucmarauto.ro
Va fi necesar sa aveti la indemana numarul rezervarii dumneavoastra.
Modificarea sau anularea rezervarii platite online
In cazul in care doriti sa modificati sau sa anulati o rezervare pe care ati platit-o online, va rugam sa aveti in vedere ca se pot aplica taxe de modificare, anulare sau neprezentare.
Daca nu anulati rezervarea si nu preluati masina
In cazul in care nu anulati rezervarea inainte de data si ora de preluare confirmate in rezervare si nu veti prelua masina in urmatoarele 24 de ore de la acea ora, se va aplica o taxa pentru faptul ca nu ati anulat rezervarea. Taxa se aplica si in cazul in care anulati rezervarea dupa ora de inchiriere. In functie de categoria vehiculului, taxa este 30%din valoarea contractului dar nu mai putin de 30 € sau o suma echivalenta in moneda locala. Taxa va include TVA.
1.INFORMATII GENERALE
Pentru ca deplasarea dumneavoastra sa se desfasoare in cele mai bune conditii va aducem la cunostinta urmatoarele informatii referitoare la inchirierea unui Vehicul LUCMAR (in continuare „Vehiculul / Vehiculele”).
Vehiculul este inchiriat in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de Inchiriere. Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni si conditii (prezentate in continuare „Conditiile de Inchiriere”), pe care recunoasteti ca le-ati luat la cunostinta si va angajati la respectarea acestora prin semnarea Contractului de Inchiriere.
In cazul nerespectarii Conditiilor de Inchiriere, asigurarile personale suplimentare si serviciile suplimentare de protectie pentru care eventual ati optat, sunt inaplicabile. In acest caz sunteti responsabil pentru totalitatea daunelor care va sunt imputabile (in special cele suferite de catre Vehicul, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia) sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti.
Conform legislatiei in vigoare va aducem la cunostinta ca fumatul in autovehiculele inchiriate nu este permis. In caz contrar, se aplica o taxa suplimentara in valoare de 25 EUR.
De asemenea, transportul animalelor intr-un Vehicul LUCMAR se va efectua doar daca acestea sunt plasate in custi de transport speciale. In caz contrar, se aplica o taxa suplimentara in valoare de 25 EUR.
1.1 Conditii necesare pentru inchirierea unui Vehicul
In Romania, varsta minima pentru a conduce un autoturism este de 18 ani. Cu exceptia cazurilor mentionate in continuare, orice conducator al Vehiculului inchiriat trebuie sa fi implinit varsta de 25 de ani la data la care realizeaza inchirierea si sa detina de minim 3 ani un permis de conducere valabil, care sa corespunda categoriei Vehiculului solicitat.
* Se aplica taxa pentru sofer tanar (vezi Cap. 1.5.a. Suplimente)
Persoanele care închiriază, cât și șoferii suplimentari trebuie să dețină permis de conducere de cel puțin 1 an.
Toate permisele de conducere eliberate în UE sunt recunoscute si acceptate pentru inchiriere. In situatia in care nu exista o traducere legalizata a documentelor prezentate, posesorul are obligatia de a ajuta la transcrierea datelor in caractere latine.
Dacă permisul de conducere al persoanei care închiriază sau al șoferului suplimentar este eliberat de o tara din afara Uniunii Europene si nu este scris cu caractere latine, este necesară prezentarea unui permis de conducere internațional. Un permis de conducere internațional trebuie să fie prezentat împreună cu permisul național.
Un Vehicul poate fi inchiriat numai in baza unui permis de conducere valabil. Orice alt document justificativ nu va autorizeaza sa inchiriati un Vehicul.
Persoanele cu varsta sub 21 de ani dar nu mai mica de 18 ani, posesoare a unui permis de conducere cu o vechime de minim un an pot inchiria Vehicule din clasa Mini si Medie, aplicandu-se o taxa conform Capitolului 1.5.a Suplimente.
Persoanele care detin un permis de conducere cu vechime mai mica de 3 ani, pot inchiria Vehicule din clasele Mini si Medie, aplicandu-se o taxa conform Capitolului 1.5.a Suplimente.
Persoanele cu vârsta peste 70 de ani, posesoare a unui permis de conducere, pot închiria Vehicule din toate grupele, aplicandu-se o taxa conform Capitolului 1.5.a Suplimente.
1.2 Mijloace de plata acceptate
Lucmar accepta urmatoarele mijloace de plata pentru orice tip de inchiriere:
1.2.a Plata prin card
La momentul inchirierii trebuie sa prezentati catre Lucmar un card de credit. Cardul prezentat trebuie sa apartina Titularului Contractului.
Puteți plãti contravaloarea închirierii cu un card de credit sau debit (Visa, Euro-Mastercard, American Express ) Lucmar nu accepta carduri de debit Indigo, Kyriel, Cyrus si nici carduri preplatite.
In contul cardului de credit sau de debit prezentat la inchiriere trebuie sa fie disponibila o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii si valoarea garantiei/depozit
1.2.b Plata cu numerar
Puteti plati contravaloarea inchirierii si a garantiei/depozit cu numerar.. Plata in numerar se poate face in RON, USD sau EUR in conditiile legii.
1.3 Preluarea vehiculului 1.3.a Inainte de a semna Contractul de Inchiriere
La punctul de inchiriere, aveti obligatia sa acordati timp pentru a citi Contractul de Inchiriere, Conditiile de Inchiriere, costurile aplicabile, particularitatile garantiilor, asigurarilor si serviciile suplimentare de protectie incluse sau nu in costul de inchiriere.
Nu ezitati sa adresati intrebari personalului Lucmar cu privire la ofertele promotionale curente, in special cu privire la cost sau servicii suplimentare.
Totodata, informati-va cu privire la:
modalitatile de taxare a carburantului:
- in cazul restituirii vehiculului fara a-i fi facut plinul;
- in cazul optiunii Combustibil Preplatit;
valoarea de taxare a daunelor cauzate Vehiculului pentru care raspundeti. Valoarea de taxare a daunelor cauzate Vehiculului este stabilita in functie de costul mediu al pieselor si al manoperei necesare pentru reparatie.
1.3.b Titularul Contractului de Inchiriere si conducatorii (soferii) autorizati
Conducatorul Vehiculului este Titularul Contractului de Inchiriere.
Numele Titularului Contractului de Inchiriere este indicat in Contractul de Inchiriere. Acesta trebuie sa fie prezent la momentul intocmirii si semnarii Contractului de Inchiriere si pe numele acestuia vor fi facturate cheltuielile legate de inchiriere.
Cu exceptia unei cauze legitime si imprevizibile, doar conducatorul/conducatorii indicat/indicati in Contractul de Inchiriere este/sunt autorizat/autorizati sa conduca Vehiculul.
Puteti adauga in contractul de inchiriere conducatori (soferi) suplimentari, in schimbul achitarii unei taxe aditionale. Aceasta taxa se aplica pentru fiecare sofer adaugat. Daca acestia nu sunt mentionati la preluarea Vehiculului si doresc sa fie inclusi ulterior, trebuie sa se prezinte la biroul de inchiriere LUCMAR pentru a solicita includerea in Contractul de Inchiriere, dupa ce Vehiculul a fost verificat de catre un agent LUCMAR pentru eventualele daune produse in timpul inchirierii.
In cazul unei daune cauzate Vehiculului sau in cazul oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti, in timp ce Vehiculul este condus de un sofer care nu este mentionat in Contractul de Inchiriere, asigurarile personale suplimentare si serviciile suplimentare de protectie eventual incheiate, sunt inaplicabile. Intr-o astfel de situatie va trebui sa despagubiti LUCMAR pentru toate daunele care va sunt imputabile, in special pentru cele cauzate Vehiculului, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia dar si despagubiri ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.
1.3.c Documentele necesare la preluarea Vehiculului
Urmatoarele documente trebuie prezentate in original cand preluati Vehiculul:
act de identitate sau pasaport valid;
permis de conducere valid;
cardul/cardurile de credit acceptate de catre Lucmar, conform informatiilor prezentate la Capitolul 1.2.a - Plata prin card.
In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare, la biroul de inchiriere se pot solicita si alte documente (ex.: bilet avion retur, confirmare cazare, etc.).
Daca exista un sofer suplimentar, acesta trebuie sa fie prezent la momentul preluarii Vehiculului si sa prezinte un act de identitate/pasaport si permisul de conducere valabil.
1.3.d Starea Vehiculului
Contractul de Inchiriere si Raportul de Constatare a Starii Vehiculului precizeaza eventualele deteriorari vizibile imputabile ale Vehiculului, numarul de kilometri la bordul Vehiculului si nivelul de carburant furnizat la momentul inchirierii.
La preluarea Vehiculului verificati daca starea acestuia corespunde celei descrise in documentele de inchiriere. In cazul in care constatati o avarie care nu a fost mentionata in Contractul de Inchiriere, va angajati sa solicitati personalului Lucmar rectificarea Contractului de Inchiriere si a Raportului de Constatare a Starii Vehiculului. In caz contrar, Lucmar nu va considera ca fiind intemeiate reclamatiile ulterioare privind daunele vizibile imputabile.
Comparati numarul de kilometri si nivelul de carburant inscris pe tabloul de bord cu informatiile specificate in Contractul de Inchiriere. Va angajati ca, in cazul existentei de neconcordante, sa solicitati personalului Lucmar rectificarea Contractului de Inchiriere.
Verificati daca certificatul de inmatriculare, polita de asigurare RCA si formularul de constatare amiabila se afla in Vehicul.
Lucmar va pune la dispozitie in fiecare Vehicul un kit de securitate (doua triunghiuri de presemnalizare si o vesta reflectorizanta, un extinctor, o trusa medicala de prim ajutor). Verificati daca vesta reflectorizanta se afla in habitaclu si daca triunghiurile de presemnalizare, extinctorul si trusa medicala de prim ajutor se afla in portbagaj. Daca acestea lipsesc, solicitati personalului Lucmar sa va furnizeze elementele lipsa.
1.4 Pe durata inchirierii
1.4.a Valabilitatea teritoriala Autoturismele premium , anumite Vehicule de tip 4X4 / SUV si microbuzele cu 8/9 locuri nu pot parasi teritoriul Romaniei. Toate celelalte vehicule pot calatori doar in urmatoarele tari europene (este necesara notificarea in prealabil a biroului de inchiriere Lucmar): Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia*, Republica Ceha, Franta*, Germania, Grecia*, Ungaria, Italia*, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia.
*Doar partea continentala, este interzisa trecerea catre insule.
In situatia in care va este permisa parasirea teritoriului Romaniei se va aplica o taxa de trecere a frontierei in valoare de 50.00 EUR TVA inclus , pentru vehicule de tip 4X4 ,SUV si microbuze de 8/9 locuri.
In afara tarilor mentionate mai sus, asigurarile personale si serviciile suplimentare de protectie, eventual incheiate, sunt inaplicabile si veti raspunde pentru toate prejudiciile care va sunt imputabile in special cele cauzate Vehiculului, in limita valorii de piata a Vehiculului, majorata cu cheltuielile si costurile legate de imobilizarea acestuia. De asemenea Titularul de contract va suporta si despagubirile ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.
1.4.b Conducerea Vehiculului
Exercitati raspunderea juridica a Vehiculului de la data preluarii acestuia si repectiv incheierea si acceptarea Contractului de Inchiriere. Din acest moment raspundeti pentru Vehicul.
Va angajati sa aveti grija de acesta si sa il utilizati in mod normal si prudent. In special, sunt considerate utilizari anormale ale Vehiculului:
Utilizarea Vehicului in alte scopuri decat cele stabilite de catre fabricant sau de legislatia rutiera sau civila in vigoare;
Utilizarea Vehicului in zone sau pe drumuri care nu sunt destinate circulatiei publice;
Utilizarea Vehiculului in activitati de taximetrie, scoala de soferi;
Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care nu poseda permis de conducere valabil pentru categoria respectiva de autovehicule sau careia permisul de conducere i-a fost suspendat, anulat sau retinut;
Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care se afla sub influenta bauturilor alcoolice, a produselor sau substantelor stupefiante ori medicamentelor cu efecte similare, ori care s-a sustras sau refuza recoltarea probelor biologice sau toxicologice sau a parasit locul producerii accidentului, in situatiile in care acest fapt nu este permis de reglementarile legale;
Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care comitea, la momentul producerii evenimentului rutier, o infractiune cu intentie sau incerca sa se sustraga urmaririi in urma comiterii unei asemenea fapte;
Utilizarea Vehiculului pentru transportul de materiale inflamabile, explozive, corozive sau oxidante;
Utilizarea Vehiculului in albii de rauri sau in zone inundate ori acoperite de apa (pe carosabil sau in afara acestuia), fara respectarea indicatiilor producatorului cu privire la utilizarea in astfel de conditii; imobilizare produsa prin aspiratia apei in motor;
Utilizarea Vehiculului pe sectoare de drum sau in zone interzise circulatiei autovehiculelor ori pe drumuri care prezinta un risc crescut de avariere a autovehiculului, sau ca urmare a patrunderii in zone cu restrictie de gabarit si tonaj;
Utilizarea Vehiculului in situatii neconforme cu specificatiile constructorului referitoare la capacitatea maxima de incarcare, alimentarea eronata cu carburant, avarierea ambreiajului in urma exploatarii eronate, evaluarea eronata a gabaritului Vehiculului, continuarea utilizarii Vehiculului in ciuda semnalelor de alarma sau avarie care apar pe tabloul de bord al Vehiculului, modificarea Vehiculului;
Utilizarea Vehiculului pentru orice tip de curse sau competitii (inclusiv antrenamente), raliuri, teste de viteza si anduranta, inclusiv cele in afara unui program oficial;
Ignorarea indicatoarelor rutiere si a semnalelor luminoase si/sau acustice in cazul trecerilor la nivel cu calea ferata;
Sub-inchirierea vehiculului catre un tert;
Distrugerea sau degradarea voluntara a Vehiculului.
Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care nu poseda permis de conducere valabil pentru categoria respectiva de autovehicule sau careia permisul de conducere i-a fost suspendat, anulat sau retinut;
1.4.c Siguranta
Va angajati sa respectati conditiile de siguranta stabilite de catre producator, in special capacitatea maxima specifica fiecarui vehicul cu privire la numarul de ocupanti si/sau greutatea bagajelor sau a marfurilor transportate („sarcina utila”).
Pe parcursul inchirierii si in functie de numarul de kilometri parcursi, va angajati sa efectuati verificarea starii Vehiculului (nivelul lichidului de racire, nivelul uleiului in motor la peste 1000 de km parcursi, presiunea pneurilor). In acest scop, trebuie sa respectati orice semnal emis de martorii tabloului de bord al Vehiculului si sa luati masurile necesare, daca este cazul (in special oprirea de urgenta). De asemenea trebuie instiintat serviciul de asistenta rutiera Tel.0733448062 cu privire la martorii aprinsi in tabloul de bord al Vehiculului.
Pe durata stationarii, va angajati sa incuiati Vehiculul si sa puneti toate lucrurile dumneavoastra personale in portbagaj.
Vehiculele sunt echipate cu un kit de securitate (doua triunghiuri de presemnalizare si o vesta reflectorizanta, un extinctor, o trusa medicala de prim ajutor). Acest kit de securitate este pus la dispozitia dumneavoastra pe perioada inchirierii. In cazul in care acest kit nu este restituit complet la momentul returnarii Vehiculului, se va aplica o taxa de 40 EUR (TVA inclus) pe Contractul de Inchiriere.
1.4.d Contraventii
In calitate de Utilizator al Vehiculului, pe parcursul inchirierii raspundeti din punct de vedere juridic si financiar in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare si aveti obligația sa achitati in termenele prevazute de lege, amenzile emise de catre orice institutie autorizata. Nerespectarea legislatiei in vigoare face referire strict la Utilizator/ Conducator Auto; nu face in nici un caz referire la autoturism sau la proprietarul autoturismului.
La cererea organului constatator si conform legii, Lucmar comunica datele dumneavoastra de contact in vederea aplicarii sanctiunii contraventionale. In toate aceste cazuri, Lucmar va factura pentru fiecare contraventie o despagubire forfetara de 35 EUR (TVA inclus), reprezentand costul procedurilor administrative suportat de Lucmar pentru a transmite datele dumneavoastra organelor constatatoare / solicitante.
1.4.e In caz de defectiune tehnica
In cazul unei defectiuni tehnice care necesita interventie imediata sau rapida, inainte de a efectua orice reparatie (inclusiv in cazul anvelopelor), contactati Lucmar Asistenta la: Tel.0733448062
1.4.f In caz de accident
In cazul unui incident care necesita interventie imediata sau rapida, inainte de a efectua orice reparatie (inclusiv in cazul anvelopelor), contactati Lucmar Asistenta la: Tel.0733448062
In caz de accident sau dauna cauzata Vehiculului, cu tert identificat si care nu necesita reparatie imediata, trebuie sa informati de indata biroul de inchiriere Lucmar.
Este obligatoriu sa prezentati la returnarea Vehiculului urmatoarele: o constatare amiabila completata corect si semnata sau un proces verbal eliberat de Politie si autorizatie de reparatie (in caz de accident sau dauna cu tert identificat, fie ca sunteti responsabil sau nu), copie a permisului de conducere, copii ale actelor de identitate, copie a asigurarii RCA, copie a talonului auto al tertei parti implicate. In caz contrar asigurarile complementare si serviciile suplimentare de protectie, eventual incheiate, sunt inaplicabile si veti raspunde pentru toate prejudiciile care va sunt imputabile, in special cele suferite de Vehicul, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia, dar si despagubiri ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.
De asemenea, Titularul de contract sau soferul aditional trebuie sa completeze formularul intern Declaratie Conducator Auto cu privire la circumstantele producerii evenimentului rutier.
1.4.g In caz de furt
In caz de furt al Vehiculului: in termen de 4 ore de la momentul in care ati luat la cunostinta, trebuie sa dati o declaratie cu privire la furt in fata autoritatilor competente si sa transmiteti celui mai apropiat birou de inchirere Lucmar procesul verbal de depunere a plangerii, documentele Vehiculului si cheia acestuia.
In cazul in care si cheia si/sau documentele sunt furate odata cu Vehiculul, aveti responsabilitatea sa semnalati acest aspect autoritatilor competente pentru a-l mentiona in plangerea depusa.
In caz contrar si cu exceptia cazului de forta majora ce poate fi demonstrat, care face imposibila transmiterea procesului verbal de depunere a plangerii, a cheii si a documentelor Vehiculului in acest termen, asigurarile complementare si serviciile suplimentare de protectie eventual incheiate sunt inaplicabile iarLucmar va va factura toate prejudiciile care va sunt imputabile, in special cele suferite de Vehicul, in limita valorii de piata a Vehiculului, majorata cu cheltuielile aferente.
1.5 Costul de inchiriere
Tariful de baza este compus dintr-o suma zilnica si/sau pe kilometru, calculata conform tarifelor in vigoare.
Acesta include:
asigurarea de raspundere civila fata de terti;
vigneta valabila pe teritoriul Romaniei (nu acopera taxele speciale de poduri, acolo unde acestea se aplica);
asistenta tehnica pentru Vehicul 24/24. Aceasta asistenta include depanarea sau transportarea Vehiculului si/sau furnizarea unui Vehicul de inlocuire, in caz de imobilizare ca urmare a unui accident, defectiune tehnica sau a unui incendiu.
(Aceasta asistenta nu este inclusa in caz de imobilizare ca urmare a pierderii cheilor Vehiculului, a inchiderii Vehiculului cu cheile in interior, a descarcarii bateriei ca urmare a neglijentei in utilizare, a alimentarii eronate cu combustibil si/sau a deteriorarii anvelopelor.)
La tariful de baza se poate adauga, atunci cand este cazul:
costul combustibilului utilizat, in conformitate cu Capitolul 1.6.c. Combustibilul;
costul serviciilor suplimentare de protectie si al asigurarilor personale suplimentare (PAI), oferite la cererea dumneavoastra de catre Lucmar;
costul cu alte suplimente si servicii optionale mentionate in continuare. Obtineti informatii in acest sens de la biroul de inchiriere Lucmar.
Tot ceea ce nu este inclus in mod expres in tariful de inchiriere face obiectul unei facturari distincte, in special: repararea daunelor cauzate Vehiculului;
- asistenta tehnica pentru Vehicul 24/24 in caz de imobilizare legata de pierderea cheilor Vehiculului, de inchiderea Vehiculului cu cheile in interior, de descarcarea bateriei ca urmare a neglijentei in utilizare, de alimentarea eronata cu combustibil, de deteriorarea anvelopelor, precum si toate consecintele unor asemenea imobilizari;
- pierderea sau furtul Vehiculului si/sau a cheilor.
Tariful de inchiriere este calculat in intervale de 24 de ore, care pornesc de la momentul inceperii procesarii contractului de inchiriere si se termina odata cu procesarea inchiderii Contractului de Inchiriere. Lucmar accepta o intarziere de maxim 29 de minute la returnarea Vehiculului, admitand ca acest interval de timp este necesar preluarii si returnarii Vehiculului. Odata depasit acest termen, Lucmar va factura o zi suplimentara de inchiriere, precum si cheltuielile privind optiunile alese, pentru fiecare zi de intarziere.
Numarul de kilometri parcursi pe durata Contractului de Inchiriere este cel indicat de odometrul Vehiculului. In caz de defectiune a acestuia cauzata de actiuni frauduloase si daca tariful de inchiriere include un kilometraj limitat, Lucmar factureaza 1000 de km pe zi de inchiriere la tariful in vigoare.
1.5.a Suplimente
Lucmar va factureaza anumite cheltuieli suplimentare, numai dupa o informare prealabila, mentionate in continuare:
Supliment preluare Vehicul dintr-o locatie aeroportuara
Lucmar aplica un supliment forfetar in cazul inchirierilor cu preluare din aeroport, reprezentand 15% (minim 40 EUR) din valoarea inchirierii, inclus in tariful de inchiriere la momentul inchirierii / rezervarii.
Supliment Conducator sub 21 ani
Cand Titularul de contract si / sau soferul suplimentar are / au varsta cuprinsa intre 18 si 21 de ani si o vechime a permisului auto de peste 1 an, se califica pentru inchirierea autoturismelor. Se va percepe o taxa suplimentara de 45.00 Euro (TVA inclus) pe ziua de inchiriere.
Supliment Conducator Incepator
Cand Titularul de contract si/sau soferul suplimentar detin un permis de conducere cu o vechime mai mica de 1 an, se califica pentru inchirierea autoturismelor. Se va percepe o taxa suplimentara: 45.00 EUR (TVA inclus) pe ziua de inchiriere.
Supliment Conducător Senior
Când Titularul de contract și / sau șoferul suplimentar are / au peste 70 de ani, se va percepe o taxă suplimentară: 6 EUR (TVA inclus) pe zi de închiriere, maxim 10 zile taxabile.
Supliment Trecere Frontiera
In cazul calatoriilor in afara teritoriului Romaniei, se va aplica o taxa de trecere a frontierei in valoare de 50.00 Euro (TVA inclus) pentru vehiculele 4X4 si microbuze
1.5.b Inchirieri in afara orelor de program
Este posibil sa preluati sau sa returnati Vehiculul in afara orelor de program fiind asistat de catre un agent Lucmar. In acest caz se va percepe o taxa de 15.00 EUR (TVA inclus). Va rugam sa verificati aceasta posibilitate la departamentul Rezervari.
1.5.c Pierderea cheilor si/sau curatarea amanuntita a Vehiculului
Lucmar aplica o taxa suplimentara in cazul in care pierdeti cheile Vehiculului. Valorile de inlocuire a cheilor pierdute sunt disponibile si pot fi prezentate la biroul de inchiriere , valoarea minima ce trebuie achitata este 100 euro pret cu TVA inclus.
Lucmar aplica o taxa suplimentara daca la returnarea Vehiculului este necesara curatarea profesionala a Vehiculului in cuantumul indicat in agentiile Lucmar (care necesita interventia unei societati specializate).
Tabel de costuri pentru curatare amanuntita a Vehiculului:

Autoturisme - 60 Euro
Autoutilitare - 100 euro
Microbuze 8/9 locuri - 120 euro

In toate vehiculele Lucmar este interzis fumatul. Lucmar poate aplica o taxa suplimentara de curatenie de 25 EUR (TVA inclus), daca vehiculul este returnat cu miros sau reziduri de tutun.
1.5.d Servicii optionale
Echipamente si servicii optionale pentru Vehicule
Pentru confortul si siguranta dumneavoastra, Lucmar va pune la dispozitie urmatoarele echipamente, in functie de disponibilitate si in schimbul platii unei sume pentru fiecare inchiriere:
Scaun pentru copil*
Optiune Vehicule Motorizare Diesel
La momentul rezervarii Vehiculului, va sfatuim sa solicitati agentului Lucmar echipamentele sau serviciile de care doriti sa dispuneti pe parcursul inchirierii.
* In Romania, copiii care au o inaltime de pana la 135 cm pot fi transportati in autovehicule echipate cu sisteme de siguranta pentru conducator si pasageri doar daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii, instalat in autovehicul.
Conducator (i) Suplimentar (i)
Soferii mentionati in Contract sunt singurele persoane care au dreptul de a conduce Vehiculul Lucmar. Titularul de contract trebuie sa notifice biroul de inchiriere Lucmar cu privire la soferul suplimentar la momentul preluarii Vehiculului. Se va percepe o taxa suplimentara: 10.00 EUR TVA inclus/zi,. Numarul de soferi suplimentari este nelimitat.
In cazul in care Vehiculul este condus de un sofer neautorizat de catre Lucmar (alta persoana decat cele mentionate in Contractul de Inchiriere) si se produce o dauna Vehiculului, intreaga dauna este suportata de catre Titularul Contractului (pana la intreaga contravaloare a Vehiculului, indiferent de tipul de protectie achizitionata la deschiderea contractului). De asemenea Titularul de contract va suporta si despagubirile ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.
Livrari/preluari de Vehicule in Romania
Serviciul este la cerere si depinde de disponibilitatea personalului de la biroul de inchirieri Lucmar cat si de metoda de plata. Solicitarile de livrare si preluare trebuie trimise cu cel putin 24 de ore in avans. Vehiculele pot fi livrate in timpul orelor de program ale Lucmar.
Detaliile referitoare la identitate (pasaport, permis de conducere) si alte detalii necesare pentru Contractul de Inchiriere trebuie furnizate in momentul rezervarii.
In afara orasului Giurgiu, livrarea si preluarea Vehiculului se vor face contra unui cost de 0.60 EUR/km TVA inclus (minimum 30.00 EUR TVA inclus) catre / de la cel mai apropiat sediu Lucmar.
1.6 Returnarea Vehiculului
1.6.b Program de functionare
Trebuie sa returnati Vehiculul, cheile si documentele acestuia personalului Lucmar la data si la ora stabilite prin Contractul de Inchiriere si in toate cazurile, in cursul programului de lucru al birourilor Lucmar.
Trebuie sa informati Lucmar, in cel mai scurt termen, cu privire la orice eveniment care va impiedica sa restituiti Vehiculul la data si la orele stabilite, sub sanctiunea ca aceasta fapta sa constituie un abuz de incredere pasibil de urmarire penala (art 238 Cod penal).
In cazul in care doriti sa prelungiti durata inchirierii, trebuie sa va adresati biroului de inchiriere Lucmar si sa asigurati disponibilul necesar pentru plata sumelor suplimentare generate de prelungirea contractului.
In toate cazurile, datorati contravaloarea inchirierii, cheltuielile legate de returnarea intarziata si posibilele cheltuieli legate de daunele suferite de Vehicul pana la momentul returnarii vehiculului catre Lucmar.
Lucmar isi rezerva dreptul de a nu procesa inchiderea contractului de inchiriere in cazul in care Vehiculul este murdar excesiv la exterior impiedicandu-se identificarea eventualelor daune produse in timpul inchirierii. Inchiderea contractului se va procesa dupa ce Vehiculul este spalat si verificat, cu ora de predare efectiva a Vehiculului catre Lucmar.
In cazul in care returnati vehiculul in afara programului de lucru al biroului de inchiriere se percepe o taxa de 15 euro TVA inclus.
1.6.c Combustibil
Lucmar va pune la dispozitie un Vehicul cu rezervorul de combustibil plin.
La preluarea Vehiculului puteti alege optiunea Combustibil preplatit. Astfel, la plecare cumparati un plin de carburant calculat la pretul indicat in birourile de inchirere Lucmar si nu trebuie sa va faceti griji cu privire la gasirea unei statii de realimentare la returnarea Vehiculului.
Aceasta optiune este anulata automat daca:
returnati Vehiculul si ati facut dumneavoastra plinul de combustibil (vedeti solutia 1 descrisa mai jos);
parcurgeti mai putin de 120 de km, caz in care beneficiati de solutia 3 descrisa mai jos, mai economica pentru dumneavoastra.
La momentul returnarii Vehiculului, vi se ofera 4 posibilitati de a plati carburantul:
Solutia 1: In toate cazurile, puteti face dumneavoastra plinul de combustibil inainte de a returna Vehiculul. In acest caz, Lucmar nu factureaza nimic cu titlu de combustibil (dupa prezentarea unui document justificativ care dovedeste ca s-a efectuat alimentarea cu maximum 20 kilometri inainte de a ajunge la biroul de inchiriere).
Solutia 2:: Daca ati ales optiunea Combustibil preplatit la preluarea Vehiculului, Lucmar va factureaza pretul comunicat la momentul inchirierii pentru intregul rezervor al Vehiculului.
Solutia 3: In cazul in care nu ati facut plinul inainte de returnarea Vehiculului sau nu aveti un document justificativ si ati efectuat mai putin de 120 de km, beneficiati in mod automat de serviciul „Easy fuel” in schimbul unei sume forfetare* (15.00 EUR, TVA inclus).
*Aceasta suma reprezinta o evaluare forfetara a costului combustibilului consumat intre 0 si 120 km, indiferent de utilizarea Vehiculului si distanta parcursa.
Solutia 4: In cazul in care nu s-a ales optiunea Combustibil preplatit si nu s-a efectuat plinul inainte de a returna Vehiculul sau nu detineti un document justificativ si ati efectuat mai mult de 120 de km, se aplica un pret pe litru lipsa asa cum este mentionat in Contractul de Inchiriere. Lucmar estimeaza combustibilul lipsa folosind ca unitate de masura optimea de rezervor.
In cazul in care totusi Vehiculul nu dispune de plinul de combustibil la plecare, va solicitam sa notificati biroul de inchiriere cu privire la acest lucru si sa returnati Vehiculul cu acelasi nivel de combustibil. In caz contrar, veti plati decat diferenta dintre combustibilul existent la intoarcere si combustibilul existent la plecare, in conditiile mentionate mai sus (solutiile 2-4).
In cazul in care returnati Vehiculul cu un nivel al combustibilului care este superior celui existent la preluare, Lucmar va ramburseaza surplusul de combustibil la pretul optiunii plin de combustibil mentionata in Contractul de Inchiriere. Lucmar va sta la dispozitie pentru a va informa cu privire la detaliile calculului consumului estimat. 1.6.d Controlul starii Vehiculului
Va oferim posibilitatea de a controla starea Vehiculului impreuna cu personalul Lucmar la returnarea Vehiculului inchiriat si de a o compara cu cea mentionata in Contractul de Inchiriere si in Raportul de Constatare a Starii Vehiculului.
In cazul in care starea Vehiculului la momentul returnarii difera de cea de la plecare, Lucmar va factura daunele constatate (ex.: avarii caroserie, accesorii sau elemente lipsa, etc.), estimate in conformitate cu valorile disponibile si care pot fi prezentate la biroul de inchiriere, in limita raspunderii financiare maxime aplicabile (in functie de serviciile suplimentare de protectie eventual incheiate la preluarea autoturismului).
In cazul in care decideti sa nu efectuati acest control impreuna cu personalul Lucmar la momentul restituirii Vehiculului, incredintati Lucmar sarcina de a-l efectua si acceptati constatarile efectuate si facturarea daunelor corespunzatoare, daca este cazul.
2.CONDITII GENERALE
2.1 Conventia cu privire la proba
Imaginea Contractului de Inchiriere este stocata pe un suport inalterabil din punct de vedere fizic. Dumneavoastra si Lucmar sunteti de acord ca aceasta imagine va avea valoarea juridica a unui document original.
2.2 Clauza atributiva de competenta
Orice disputa nascuta din Contractul de Inchiriere si care nu ar fi putut fi solutionata prin acordul partilor va fi solutionata de instantele competente din Giurgiu.
2.3 Prelucrarea datelor cu caracter personal
Lucmar detine un fisier cu datele personale colectate la momentul semnarii Contractului de Inchiriere. Acestea sunt prelucrate de Lucmar pentru a-i permite sa va administreze inchirierea si operatiunile aferente acesteia (exemplu: facturarea) si sa va transmita informatii cu caracter comercial. Acestea sunt destinate, in tot sau in parte, societati Lucmar.
Prin semnarea Contractului de Inchiriere, autorizati Lucmar sa utilizeze si sa transfere datele, partenerilor acestora, sub-contractantilor si catre o destinatie dintr-un stat nemembru al Comunitatii Europene, in vederea administrarii contului dumneavoastra de client.
Se precizeaza ca Lucmar utilizeaza un fisier de „Administrare a persoanelor care prezinta un risc”, care permite societati Lucmar sa refuze inchirierea catre aceste persoane.
In conformitate cu Legea 677/2001 beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul Lucmar din Str Negru Voda Nr. 77, Loc.Giurgiu, 080502”.
3. Încetarea contractului de închiriere
Contractul de inchiriere poate inceta prin reziliere unilaterala, ca urmare a unei notificari scrise transmisa de catre una dintre parti in cazul in care cealalta nu-si executa sau isi executa in mod necorespunzator obligatiile sale contractuale esentiale.
Rezilierea Contractului opereaza de drept, fara interventia instantei, fara punerea in intarziere sau indeplinirea oricarei formalitati suplimentare de la data transmiterii notificarii. In sensul prezentului contract sunt considerate obligatii esentiale ale Titularului obligatiile prevazute in cadrul urmatoarelor capitole din prezentul:
Informatii Generale
Conditii generale
Dumneavoastra va faceti responsabil pentru toate actiunile, costurile, cererile si prejudiciile derivate din reintrarea Lucmar in posesia autoturismului.
Rezilierea acestui contract nu afecteaza dreptul Lucmar de incasare a oricaror sume de bani datorate in conditiile acestui contract. De asemenea, Lucmar are dreptul de a incasa orice sume suplimentare care sa acopere daunele provocate de incalcarea oricarei prevederi de catre Dumneavoastra.
Daca oricare prevedere a prezentului contract este sau devine nula sau inaplicabila, raman in vigoare toate celelalte clauze.
Rent a Car - SC LUCMAR SRL Str.Negru Voda , Nr.77, Giurgiu
Tel.0733448062
inchirieri@lucmarauto.ro
luciancalineata@lucmarauto.ro

a